به گزارش خزرفوری به نقل از حکایت گیلان | محمدهادی مرادی: «حیات ما» نمایشگاه عکس حیات وحش، عنوان نمایشگاه عکس انفرادی عباس علیزاده است که از ۱۶ لغایت ۱۹ خرداد در خانه فرهنگ گیلان در حال برگزاری میباشد. در این نمایشگاه ۲۵ قطعه عکس رنگی در اندازه ۳۰ در ۴۵ سانتیمتر از گونههای متفاوت انواع […]
به گزارش خزرفوری به نقل از حکایت گیلان | محمدهادی مرادی: «حیات ما» نمایشگاه عکس حیات وحش، عنوان نمایشگاه عکس انفرادی عباس علیزاده است که از ۱۶ لغایت ۱۹ خرداد در خانه فرهنگ گیلان در حال برگزاری میباشد. در این نمایشگاه ۲۵ قطعه عکس رنگی در اندازه ۳۰ در ۴۵ سانتیمتر از گونههای متفاوت انواع پرندههای بومی و مهاجر گیلان همچون: میش مرغ، حواصیل شب، طاووسک و… به نمایش در آمده است.
عباس علیزاده متولد ۱۳۶۹ در شهرستان رشت و دانش آموخته کارشناسی معماری است. او عکاسی را شخصاَ و از روی علاقه از سال ۱۳۸۳ آغاز و از سال ۱۳۹۳ وارد ژانر عکاسی حیات وحش شده است.
او در خصوص علاقه به عکاسی حیات وحش و بهخصوص پرندگان گفت: من در نقاط مختلف گیلان، مثل: تالش، لاهیجان، صومعهسرا، رشت و… زندگی کردهام و همیشه در مرکز طبیعت و محیط زیست بودهام و گونههای بسیار زیادی از پرندگان را دیدهام و همین امر باعث علاقهمندی من به طبیعت و عکاسی از آن شد و راهی طبیعت شدم، تا بتوانم با طبیعت خودم بیشتر آشنا شوم. این عکاس رشتی اینطور ادامه داد: آرامشی را که در عکاسی حیات وحش لمس کردهام در کمتر جای دیگری یافتم، آرامش و سکوتی که در نظم این جهان وجود دارد، بسیار چشمنواز و حیرتآور است.
وی در خصوص استقبال از نمایشگاه اظهار داشت: استقبال در روز افتتاحیه بسیار خوب بود و امیدوارم در ادامه روزهای نمایشگاه هم استقبال ادامه پیدا کند. نمایشگاههای عکاسی بهخصوص عکاسی حیات وحش به نسبت ژانرهای دیگر و نمایشگاههای نقاشی مخاطب بیشتری جذب میکند. مخاطب، بهخصوص مخاطب گیلانی با عکسهای به نمایش درآمده در طبیعت سرسبز گیلان همزادپنداری میکند و از دیدن گونههای مختلف جانوری در استان به وجد میآید.
علیزاده در خصوص آثار نمایشگاه گفت: مجموعه عکسهای ارایه شده در نمیشگاه عکس «حیات ما» حاصل یک دهه تحقیق و سفر و سعی عکاسانه در حوزه عکاسی از حیات وحش است. بسیاری از گونههای جانوری در نقاط مختلف ایران، سبک و سیاق خاص خودشان را دارند و به تصویر کشیدن این تفاوتها برای مخاطب جذاب است. به طور مثال نمایش گونهای از روباه یا جغد کوچک که در چهارمحال و بختیاری با زیستگاه خاص خودش ثبت شده در گیلان یا تفاوت شغال ارس با شغال گیلان برای بیننده تازگی دارد.
بسیاری از گونههای پرندگانی که در این نمایشگاه ثبت شدهاند، از گونههای مهاجر هستند، به عنوان مثال میش مرغ؛ گونهای است که بعد از ۴۲ سال وارد گیلان شده است و از گونههای رو به انقراض میباشد. گونههای دیگری مثل پرستو دریایی، زنبور خوار، گونههایی هستند که به گیلان مهاجرت میکنند و بعد از ۲،۳ ماه گیلان را ترک میکنند.
نمایش همهی این گونهها مخاطب را ترغیب میکند که طبیعت پیرامون خود را بهتر ببیند و بشناسد.
این عکاس جوان رشتی، پیش از این نمایشگاه، نمایشگاه عکس «در همین حوالی» را با نگاهی به موضوع مستند اجتماعی در سال ۱۳۸۹ در مجتمع خاتم الانبیاء شهر رشت برگزار کرده بود.






