به گزارش خزرفوری بسم الله الرحمن الرحیم سلام و عرض ادب خدمت جناب سماکچی ، خیلی ممنون از اینکه وقتتان را در اختیار بنده قرار دادید. در چند ماه گذشته از طرحی به نام میثاق رونمایی شد، ۸تقاطع غیر همسطح و ۴خیابان با بودجهای در حدود دو هزار میلیارد تومان، برخی معتقدند شهرداری رشت قادر […]
بسم الله الرحمن الرحیم سلام و عرض ادب خدمت جناب سماکچی ، خیلی ممنون از اینکه وقتتان را در اختیار بنده قرار دادید.
در چند ماه گذشته از طرحی به نام میثاق رونمایی شد، ۸تقاطع غیر همسطح و ۴خیابان با بودجهای در حدود دو هزار میلیارد تومان، برخی معتقدند شهرداری رشت قادر به تامین چنین هزینهای نیست، بفرمایید چه منابعی در نظر گرفته شده و تا چه اندازه مطمئن هستند؟
بسم الله الرحمن ،برای امسال فعلا چهار قرارداد به ارزش ۸۹۰میلیارد بسته شده است یکی از آنها ژ۵ و چند تقاطع غیرهمسطح و بازگشایی خیابان را در دستور کار داریم، تا این لحظه ۳۰درصد بودجه شهرداری محقق شده است آن هم به این دلیل است که معمولا بودجه در ماههای آخر سال تامین میشود زیرا ساختمان سازان پرداختیهای خود را در ماههای پایانی انجام میدهند و این بخشی از بودجه است و بخش دیگر از طریق تهاتر ملکهای شهرداری و یک سری هم بصورت اوراق به پیمانکارهای طرف حساب انجام میشود، در ضمن یک سری از درآمدهای حاصله از تبصره ۶ بند «ت» نزدیک به ۱۰۰۰میلیارد است و تا یک ماه آینده از آنجا وصولاتی خواهیم داشت.
به جناب شوقی هم گفتیم تا از کارمندان محترم شهرداری بخواهند برای وصول طلبهای شهرداری از ارگانهای دولتی اقدام کنند. البته بخشی از بودجه را هم در نظر داریم از دو بانک شهر و ملی، ۱۵۰ و ۴۰۰ میلیارد وام دریافت شود.
عملکرد این پلها را در کنار هم باید ارزیابی کنیم البته تمام قراردادها بصورت کامل بسته نشدهاند اما نکتهی مهم این است که این پلها در ده سال آینده نمیتوانند به ما کمکی کنند و ما باید به سمت احداث رینگهایی بیرون از شهر رشت برویم یعنی رینگهایی که حداقل ۵ کیلومتر بیرون باشند، مثل رینگ ۹۰متری و ۱۳۶ متری، البته این دو برنامه برای ۱۵ سال گذشته بوده و اگر آن را اجرا کنیم در وسط شهر قرار میگیرد و دیگر رینگ نیست و باید گفت خیابان! دلیل آن عدم جذب و اجرای پروژههای ملی است، پروژه های ملی در شهرهای اصفهان، شیراز، اردبیل و… اجرا میشود اما در شهر رشت با این حجم از تراکم بالای جمعیت و ترافیک، شاهد اجرای پروژههای ملی نیستیم و باید دیدگاهی ده ساله برای اجرای چنین برنامههایی داشته باشیم.
بنظر شما احداث تمام تقاطعهای غیرهمسطحی که در این طرح به آنها شروع ضروری است؟کارشناسی چنین مسئلهای توسط چه نهادی انجام شده؟
اگر بخوام یک مثالی بزنم، به تقاطع آیت الله رودباری اشاره میکنم زیرا بر طبق گفته جناب عزیزی ساخت چنین تقاطعی ضرورتی ندارد و ترافیک را به فلکه گاز منتقل میکند! نظر شما در این خصوص چیست؟
این طرح توسط یک نفر ارائه نشده است و مهندسین راه و شهرسازی و پلیس راهور در این مسئله به ما مشاوره دادهاند و بنظرم باید به نظر کارشناسی آنها اعتماد کنیم!
نظرات دوستان محترم است و بنده هم چنین عقیدهای داشتم ولی توضیحاتی که مشاورین به ما دادند در خصوص خروجیای که به طرف لاکان میرود و تعریض خیابان و راه فراری که برای ماشینها ایجاد میکند و همچنین دوربرگردانهایی در دست احداث قرار دارند و بنظر میرسد مشکلی ایجاد نکند.
بنظر شما اگر بیشتر بر احداث خیابان تمرکز شود نتیجهی بهتری در کاهش ترافیک را شاهد نخواهیم بود؟ و اینکه چگونه میتوان برای احداث خیابان در رشت از بودجه ملی استفاده کرد، یعنی چنین تلاشی باید از سمت نمایندگان مجلس باشد یا استانداری گیلان؟
رینگ ۹۰متری کاری نیست که یک روزه به انجام برسد و اگر الان شروع کنیم ۶ یا ۷ سال بعد به سرانجام میرسد و تنها راهی است که بتوانیم از ترافیک خارج بشیم و حتی این پلها به تنهایی کارساز نیست و ما حتما در نظر داریم ،خیابان احداث کنیم و خیابانهای سرگل به سعدی و آیت الله احسانبخش و در سال آینده انشاءالله فاز سوم معلم به میدان توحید را باید بازگشایی کنیم و اگر بازگشایی نکنیم حتی ۱۰۰ پل روگذر هم جوابگو نیست و حتما باید به سمت بازگشایی برویم و در بلندمدت در موازات بازگشایی باید رینگهایی را با بودجه دولتی احداث کنیم و در توان هیچ شهرداری نیست که بخواهد رینگهای ۹۰متری و ۱۳۶متری را بدون کمک دولت اجرا کند!
با سرمایه گذار صحبت کردهایم و در کمیسیون مشترک به این نتیجه رسیدیم تا یک متمم به قرارداد گذشته اضافه کنیم و تا پروژه رینگ ۹۰متری شروع شود،البته باید توجیهاتش را تغییر بدهیم زیرا یک مقدار فاصلهاش تغییر پیدا کرده و معاونت شهرسازی در نظر دارد تا یک پروپوزال جدیدی را در اختیارشان قرار دهد.
در خصوص سوال دیگر شما باید بگویم تنها ارگانی که الان تقریبا هم گام با ماست و کمک میکند استانداری است و اگر کمک نمایندگان و تلاش استاندار و رایزنیهای شهردار نباشد اجرایی شدن پروژهها سخت است و تمام ارگانها و ادارات دولتی باید کمک کنند، اینکه آبفا و ادارهی برق جلوی پروژههای ما را بگیرند شهر را گرفتار میکنند مثل ژ۵، که حالتی کمربندی دارد و با ورود دادستان این طرح بعد از ده
سال به نتیجه رسید زیرا آب منطقهای اجازهی کار را به ما نمیداد!
امکان تاخیر در اجرای پروژهها وجود دارد؟ بطوریکه چندین ماه خارج از برنامه مشخص شده به سرانجام برسند؟
زیبایی کار و لذت کار برای من و برای تمام شهروندان اجرای به موقع پروژههاست و به تمام پیمانکاران هم گفتیم و موعدی که اعلام کردیم برای بدترین حالت ممکن است. تقاطع رودباری ۱۶ شمش برای پایه قرارداده میشود و زمان آن را بین ۲۰ تا ۲۵ روز اعلام کردهاند زیرا ادعا کردهاند دستگاههای جدیدی در اختیار دارند که خرابی ندارند و قول دادند تا آن را به سرانجام برسانند.
به یاد دارم شما از روند اجرای مناقصات و مزایدات انتقاد داشتید، میشه توضیح بدین الان در چه وضعیتی قرار دارند؟
هنوز هم انتقاد دارم، در وضعیت کنونی سعی کردهایم به شهردار اعتماد کنیم چون با این روند احساس میکنم بر مبنای شایسته سالاری انتخاب میشوند و من هم تاکید داشتهام، کار را نباید بخاطر تامین نشدن منابع تعطیل کنند!انشاءالله دستگاهای نظارتی کنترل بیشتری بر روی این موضوع داشته باشند.
مدتی است که بحث توسعه تالاب عینک توسط شهرداری رشت در رسانهها مطرح میشود و لایروبی توسط شهرداری رشت در حال انجام است،بگویید آیا سرمایهگذاری در این خصوص اعلام آمادگی کرده است یا هنوز به چنین مرحلهای نرسیده است؟
آیا این امکان وجود دارد کارگزارانی از کشورهای خارجی برای توسعه تالاب عینک انتخاب شوند!؟
یکی از بزرگترین ظرفیتهای رشت تالاب عینک است و به جرئت میتوان گفت در کشور کم نظیر است. از معاون وزیر راه و شهرسازی درمورد تالاب قول مساعدت گرفتهایم و قرار شد بودجه ملی در اختیار ما قرار دهند لایروبی را در دستور کار قرار دادیم و امیدواریم تا با توسعه زمینهای اطراف تالاب، وضعیتی مورد قبول شهروندان بهوجود بیاید و همچنین برای طرحهای اطراف تالاب بودجه ملی را درخواست کردیم زیرا بیشتر روی بودجه ملی تمرکز کردهایم و این تالاب شاید برای کل استان حیاطی باشد. در حال حاضر اداره برق و آب منطقهای در حال همکاری و تعامل هستند و در صورت قطع همکاری امکان پیشرفت پروژه وجود ندارد.
در خصوص فاضلاب های ورودی به تالاب عینک چه اتفاقی خواهد افتاد و آبفا چه همکاری در این خصوص داشته؟!
آه اگر آه من و ناله اگر ناله توست البته اگر آنچه به جایی نرسد فریاد است!
مشکلاتی با آبفا داریم و اونها از کمبود بودجه رنج میبرند! شهرداری نمیتواند وظایف آبفا را به عهده گیرد و اگر قرار بر این بود باید آبفا را زیر مجموعه شهرداری میکردند! ۷۰درصد مشکلات شهر مثل فاضلاب بهداشتی و … همه قابل حل شدن است اما بودجهای در کار نیست و به بودجه ملی احتیاج داریم! همه میدانند با ورود فاضلاب به تالاب، یکی از بهترین پهنههای زیستی دنیا در حال از بین رفتن است.
موضع شما در خصوص تملک زمینهای اطراف تالاب چیست؟
تملک اگر به قیمت باشد ما به دنبال آن هستیم! اما باید به سمت جذب سرمایهگذار برویم و اینها با ورود سرمایهگذار به انجام میرسد و باید بعد از ۲ سال تکلیف سرمایهگذار مشخص بشود و در این خصوص به ما کمک کند.
پهنایی که در عینک داریم ۴برابر چیتگر است و ما میتونیم از این ظرفیت استفاده کنیم و فضایی مثل چیتگر یا بهتر از آن را بهوجود آوریم، سرمایهگذاران باید ورود کنند و مالِ مالکان را به قیمت بخرند تا هم آنها زندگی راحتتری داشته باشند و هم این پهنهی شهر زیباتر بشود تمام اینها در چهار بسته پیشنهادی برای سرمایهگذاران تهیه شده و مطالعاتش انجام شده و یکی دو مورد را تا به حال انجام دادهاند اما از نظر من باید به متراژهای بزرگتر فکر کنیم و از راه و شهرسازی مجوز بگیریم برای ساخت طبقههای بلندمرتبه و خیابانهای ۴۵متری در منطقه!
در خصوص سراوان و فیلمی که از ممانعت مردم از ورود زبالههای لولمان به داخل سایت شده چه نظری دارید؟ بر طبق پیشبینیها ساخت دیواره باید در آذر به اتمام برسد اما سوال مهم اینجاست؛ زبالهسوز چه زمانی احداث میشود؟و روند جذب اعتبارات در این خصوص چگونه پیش میرود؟
اول باید بدانیم سراوان مقصد زبالههای ریجکتی است و در ضمن نمیتوان منکر مظلومیت آن منطقه شد طبیعت زیبایی داشتهایم که در طی سالیان گذشته بر زیر زباله و شیرابه رفته است و سالها سرمایهگذاری و هزینهکرد به اندازهی هفت هشت ماه گذشته نتیجه نداشته! زیرا با ورود استاندار و دریافت بودجه دولتی برای ساخت دیواره و سامان دادن به موضوعات سراوان از آن وضعیت اسفناک گذشته بهتر شده است!
همانطور که میدانید تصفیه خانه شیرابه سراوان به صورت آزمایشی ساخته شده و ۳.۵لیتر از شیرابه سراوان را تصفیه میکند درصورتیکه میانگین شیرابه سراوان ۵.۵لیتر بر ثانیه است. بگویید چه زمانی برای ساخت تصفیه خانه مناسب با شرایط سراوان اقدام میشود؟
تصفیه خانه را در دست بررسی قرار دادیم و قرار است تا زبالهسوزلاکان به شکل مدرن احداث شود
و همچنین با بهبود وضعیت کارخانه کود آلی و خریداری ماشینهای جدید و همچنین در تفکیک زبالهای که از طریق پیماندکار جدید به دست آوردهایم پیشرفت چشمگیری داشتهایم. مشکل ما در خصوص سراوان، علاوه بر انباشت زباله، انباشت مشکلات بود و در تمامی این موارد مثل کارخانه کود آلی و شیرابه و زبالهسوز بودجهای دریافت کرده بودند اما کاری از پیش نرفته بود در ضمن برای تصفیهخانه به دنبال پیمانکار جدید هستیم.
در پایان اگر بخواهید به شهرداری و کمیسیون عمران در خصوص اجرای پروژههای عمرانی در سال جاری از ۲۰ نمرهای بدهید چه نمرهای را انتخاب میکنید؟
پروژههای ما هنوز شروع نشدهاند اما درمورد آسفالت تلاشهای فراوانی شده است و نمرهی ردی نمیتوان داد زیرا مشکلات بسیاری در شهر داریم و اگر منصفانه نگاه کنیم است تلاششان مورد قبول بوده است.
سعی میکنیم به تمام نقاط شهر رسیدگی کنیم اما اولویت ما مناطق کم برخوردار است و بنده در کمیسیون عمران سعی کردم ۷۰درصد اولویت ما را برای مناطق کم برخوردار قرار دهم که واقعا دستشان نرسیده و ما سعی کردهایم اوضاع را طوری پیش ببریم که فقط بر طبق دستورات اعضای شورای شهر نباشد و به درخواست مردم از نقاط کم برخوردار هم رسیدگی شود.
متاسفانه بعضی از خیابانها بین پنج تا ده سال در نوبت آسفالت بودهاند و آنها را به سرانجام رساندیم و برنامهی بعدی ما برای کوی حسینی است، در نظر داریم معابری را که پر تردد هستند، زودتر رفع و رجوع کنیم.
ممنون از شما،امیدوارم در انجام پروژههای عمرانی شهر رشت موفق باشید.
عرفان سیرنگ
۱۴۰۲/۰۸/۰۷