نان بی کیفیت بر سر سفره های مردم گیلان!
نان بی کیفیت بر سر سفره های مردم گیلان!

به گزارش خزرفوری مدتی است گلایه شهروندان از کیفیت نان در شهرها و روستاهای گیلان افزایش چشمگیری یافته است.در پی پیام‌های متعدد و پرشمار شهروندان به گیل خبر، در این گزارش ویدیویی به سراغ نانوایی‌های سطح شهر رشت رفته‌ایم و در گفتگو با مردم و نانوایان، به بررسی وضعیت کیفیت نان در گیلان پرداخته‌ایم.وزن پایین، […]

به گزارش خزرفوری

مدتی است گلایه شهروندان از کیفیت نان در شهرها و روستاهای گیلان افزایش چشمگیری یافته است.در پی پیام‌های متعدد و پرشمار شهروندان به گیل خبر، در این گزارش ویدیویی به سراغ نانوایی‌های سطح شهر رشت رفته‌ایم و در گفتگو با مردم و نانوایان، به بررسی وضعیت کیفیت نان در گیلان پرداخته‌ایم.وزن پایین، سوختگی، خمیری بودن و بیات شدن سریع نان، از جمله مهم‌ترین گلایه‌های شهروندان است.نانوایان گیلانی غالبا کیفیت پایین آرد را دلیل اصلی کاهش کیفیت نان‌‌ها می‌دانند و معتقدند هزینه‌های بالای نانوایی و عدم صرفه اقتصادی سبب شده تا اکثر نانوایی‌های استان، از نیروی کار حرفه‌ای محروم باشند. به نظر می‌رسد در کنار کیفیت آرد و خلاء نیروی کار حرفه‌ای، عدم آماده‌سازی و ورز دادن به موقع و کافی خمیر و پخت سریع و بی‌دقت نان‌ها نیز بر کیفیت پایین نان در گیلان موثر است.اگر سفری به استان‌های دیگر کشور و شهرهایی همچون تهران، اصفهان، تبریز و… داشته باشید، به وضوح تفاوت چشمگیر کیفیت نان در گیلان و سایر استان‌های کشور قابل مشاهده است.از سویی دیگر اداره غله، سازمان استاندارد و معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و همچنین اداره بازرگانی در کیفیت و کمیت آرد مورد نیاز هر منطقه‌ای دخالت دارند و یکی از مشکلات این است که در مواردی، ظاهرا برخی ناظرین کیفیت نان و همچنین تهیه کنندگان و تصمیم سازان مرتبط با آرد، در صنف نانوایان خصوصا در بخش آزادپز فعال هستند و تعارض منافع در تهیه و تنظیم ضوابط کنترل کمی و کیفی نان و آرد باعث برخی از مشکلات در این حوزه شده است.اگرچه که نباید زحمات نانوایان شریف و خستگی‌ناپذیر گیلانی را فراموش کرد، اما به نظر می‌رسد باید نظارت دقیق‌تری بر فرایند پخت نان از سوی متولیان امر صورت گیرد تا نانی با کیفیت و در خور شأن مردم این استان، بر سر سفره‌ها بیاید.