نماینده لنگرود در مجلس، با بیان اینکه سقف مصرف چای در کشور را از ۱۰۰ هزار تن به ۷۰ هزار تن کاهش دادیم، گفت: سال آینده فضای خوبی برای چای و برنج ایرانی خواهیم بود. با توجه به افزایش نرخ ارز، چای خارجی گران می شود و فرصت خوبی برای چای ایرانی است.
مهرداد لاهوتی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه قیمت برگ سبز چای درجه یک و درجه دو به ترتیب حدود ۲۵ هزار تومان و ۱۸ هزار تومان در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: علیرغم عدم خواست دولت نسبت به پرداخت بهای برگ سبز، سهم ۲۵ درصدی را حفظ کردیم.
وی سهم کارخانه داران در پرداخت بهای برگ سبز چای را ۷۵ درصد دانست و افزود: سال زراعی ۱۴۰۴ برای چایکاران خوب خواهد بود. با هماهنگی وزیر جهاد کشاورزی، سقف مصرف چای در کشور را از ۱۰۰ هزار تن به ۷۰ هزار تن کاهش دادیم، زیرا با افزایش مصرف قهوه و انواع دمنوش ها مواجه هستیم.
نماینده لنگرود در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به تولید ۳۰ هزار تنی چای خشک در داخل کشور، عنوان کرد: سقف واردات ۴۰ هزار تن خواهد بود و در سال جاری نیز اجازه واردات بیش از این میزان را ندادیم.
لاهوتی با بیان اینکه تبعات چای دبش و واردات بیش از نیاز، امسال نیز چایکاران را متاثر کرد، گفت: سال آینده فضای خوبی خواهیم داشت و با توجه به افزایش نرخ ارز، چای خارجی گران می شود و فرصت خوبی برای چای ایرانی است.
وی همچنین از وضعیت مناسب برنج در سال آینده خبر داد و متذکر شد: مجلس از شالیکاران حمایت می کند و به زودی وضعیت برنج مناسب خواهد شد؛ اگرچه امسال کشاورزان برنج را با قیمت پایین به فروش رساندند، اما سال آینده وضعیت به مراتب بهتر خواهد بود و کشاورزان نگران توجیه اقتصادی نباشند.