پرکان تصریح کرد: پرتقال شرق گیلان عمدتا محلی و خونی بوده و آب بیشتری نسبت به تامسون دارد، اما مرکبات ما به مازندران می رود و پرتقال تامسون مازندران به گیلان می آید.
امیر مرادی در نشست قیمتگذاری مرکبات شهرستان رودسر، با تاکید بر لزوم حمایت از کشاورزان و باغداران و تولیدکنندگان و صاحبان صنایع در حوزه مرکبات به ویژه پرتقال، اظهار کرد: به دنبال تصمیم گیری هم به نفع تولیدکننده و هم به نفع سرمایه گذار هستیم که با سرمایه خودش به امر تولید کمک می کند.وی با بیان اینکه فرآوری در حوزه کشاورزی ارزش افزوده ایجاد می کند، افزود: کارخانجات فرآوری، از همه بخش های محصول استفاده می کنند و علاوه بر ایجاد ارزش افزوده، اشتغال را رقم می زنند.فرماندار رودسر پیوند کشاورزی و صنعت را موجب معنادار شدن تولید دانست و خاطرنشان کرد: کارخانجات فرآوری مرکبات در شهرستان رودسر باید افزایش پیدا کنند تا رقابت ایجاد شود.مرادی از تولید ۱۳۵ هزار تنی پرتقال در شهرستان خبر داد که حدود ۴۰ درصد آن درجه دو و سه است و بیان کرد: به دنبال کوتاه کردن دست دلالان در قیمتگذاری مرکبات هستیم و در این راستا از کمک دهیاران استفاده خواهیم کرد.وی با اشاره به فعالیت ۱۲ سردخانه از ۱۴ سردخانه شهرستان، ادامه داد: باید از ظرفیت های شهرستان برای افزایش ثروت استفاده کنیم تا رفاه مردم را رقم بزنیم.فرماندار رودسر با بیان اینکه شاهد شکل گیری زنجیره تولید و عرضه و صادرات و اشتغال در حوزه کیوی شهرستان هستیم، افزود: فعال کردن زنجیره های ارزش، درآمد پایدار هم برای کشاورز و هم برای سرمایه گذار ایجاد می کند و لذا از محل درآمد سرمایه گذاران برای توسعه آموزشی و ورزشی و درمانی شهرستان بهره خواهیم گرفت.۲۰ درصد مرکبات گیلان زیردرختی استعبدالحسین پرکان، مدیرعامل شرکت تعاونی باغداران مرکبات چابکسر و مدیرعامل کارخانه تولید کنسانتره خزرنوش چابکسر نیز، با بیان اینکه سال گذشته ۶ هزار تن پرتقال زیردرختی از باغداران شهرستان به ارزش ۵۰ میلیارد تومان خریداری کردیم، گفت: در حال حاضر نیز در حال خرید پرتقال از هفت هزار و ۵۰۰ تا ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان هستیم.وی یکی از معضلات تولید را مربوط به واردات کنسانتره برزیلی دانست که موجب افت قیمت کنسانتره داخلی شده و بیان کرد: از هر ۲۱ کیلو پرتقال، یک کیلو کنسانتره تولید می شود که هزینه آن ۲۸۰ هزار تومان است، اما قیمت فروش بین ۲۳۰ تا ۲۴۰ هزار تومان است لذا از استاندار و فرماندار و نمایندگان گیلان در مجلس خواستار حمایت از تولید هستیم.این مسئول ۲۰ درصد مرکبات تولیدی در استان را زیردرختی دانست که باید به کنسانتره تبدیل شود و تصریح کرد: پرتقال شرق گیلان عمدتا محلی و خونی بوده و آب بیشتری نسبت به تامسون دارد، اما مرکبات ما به مازندران می رود و پرتقال تامسون مازندران به گیلان می آید لذا به مدت سه ماه این گلوگاه مدیریت شود تا بتوانیم تولید خود را به فروش برسانیم.پرکان با بیان اینکه ظرفیت کارخانه خزرنوش در روز آبگیری ۱۵۰ کیلو پرتقال است، خاطرنشان کرد: آمادگی داریم که قیمت پرتقال را ۵۰۰ تومان بیشتر از مازندران خریداری کنیم.وی از صادرات ۴۰ تنی کنسانتره طی سال گذشته به ارزش چهار میلیارد تومان خبر داد و افزود: ۱۳ میلیارد تومان از بدهی کارخانه را پرداخت کردیم و برای دریافت کارت بازرگانی در سال جاری یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان مالیات دادیم.به گفته پرکان با بیان اینکه در حال حاضر ۲۵۰ کیلو کنسانتره به ارزش ۸۰ میلیارد تومان از سال گذشته در سردخانه انبار شده است، گفت: ارزش کارخانه خزرنوش ۵۰۰ میلیار تومان بوده و یک زمین ۱۰ هزار مترمربعی داریم و طی سال های اخیر توسعه کارخانه را دنبال و تصفیه خانه را فعال کردیم که این روند ادامه دارد.



















